Wie zijn de Explanimates?

Explanimates is een motion design studio gespecialiseerd in het maken van uitleg animaties. Oprichters Iris Visser en Sylvia van Schie ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd aan Kunstacademie Minerva, te Groningen. Beiden hebben jaren als freelancer voor uiteenlopende sectoren gewerkt. In 2015 besloten ze hun ervaring en krachten te bundelen en Explanimates op richten. 

We worden enorm enthousiast van de vele vakgebieden die we op deze manier leren kennen. Die kennis helpen we graag te presenteren aan een groter publiek door middel van onze uitleg animaties. Wij werken waar nodig samen met andere creatieve freelancers, zoals bijvoorbeeld tekstschrijvers, voice-over stemmen en sounddesigners. Harde werkers die net als wij oog hebben voor details en proactief meedenken. Voor ieder project, groot of klein, brengen we de juiste mensen en expertise samen om jouw verhaal tot leven te brengen.

 Sylvia van Schie

Sylvia van Schie

Illustrator | Amsterdam

Sylvia illustreert zowel handmatig als digitaal. Ze werkt het liefst in Illustrator en Photoshop en heeft een goed gevoel voor stijl. Sylvia heeft een universitaire achtergrond en houdt van het uitpluizen, analyseren en ordenen van complexe informatie. De wensen van onze klanten verbindt zij moeiteloos met een eventueel bestaande huisstijl. Haar illustraties en infographics vormen de basis van iedere uitleg animatie.

Sylvia van Schie

 Iris Visser

Iris Visser

Animator | Groningen

Iris is een digitale 2D animator en werkt graag met Adobe After Effects in combinatie met Illustrator. Iris is meestal het aanspreekpunt tijdens de ontwikkeling van een uitleg animatie en zorgt dat de hele productie soepel verloopt. Iris is proactief, een echte regelaar en communicatief sterk. Ze stelt de juiste vragen tot ze de essentie van jouw verhaal te pakken heeft.

Vier Video en Animatie

Onze klanten

De samenwerking was erg plezierig. Duidelijke en heldere afspraken. Een strakke planning en de verwachtingen goed weergegeven.
Folkert Linnemans, Bouwgroep Dijkstra Draisma
Iris and her team were diligent, professional and creative. They grasped our complicated brief quickly and produced very impressive results, on time and within budget. Highly recommended.
Nicholas Kent, Opemed
Explanimates hebben in zeer korte tijd een korte, heldere animatie weten te maken. Iris is pro actief, heeft een goed oog en oor voor de wensen van de klant en werkte zelfs buiten kantoortijden om ons als opdrachtgever te faciliteren. Voor ons een eerste, prettige kennismaking met de inzet van animaties.
Gilbert Sewnandan, Nationaal Coördinator Groningen

Ben je overtuigd en wil je ook een explanimation of infographic?