Verduurzamen woningen

Lefier staat voor wonen. Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Een fijn thuis is de basis in ieder mensenleven. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn en je veilig en welkom voelt. De plek waar wordt gegeten, geslapen, gelachen, gehuild, geruzied, geliefd en gezorgd. Daar waar wordt geleefd. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen.

Opdracht

Ontwikkel een serie modulaire illustraties die ingezet kunnen worden bij presentaties, jaarverslagen en bewonersbijeenkomsten.

  • Klant

    Lefier

  • Jaar

    2023 - nu

  • Dienst

    Beeldbank opbouwen

Energiearmoede

Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zet Lefier zich elke dag voor in. Helaas zijn door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne de energieprijzen in Nederlands fors gestegen. Lefier pakt de energiearmoede aan en geeft huurders meer grip op energielasten door huizen te verduurzamen. Zo hebben ze in 2022 598 woningen verduurzaamd naar label A en 1.236 woningen van zonnepanelen voorzien. 

Woonwijs

Om statushouders en andere nieuwe huurders wegwijs te maken in hun nieuwe huis wordt naast tekst ook beeld ingezet.

De Woonwijs reader geeft o.a. informatie over hoe je moet verwarmen en ventileren in verschillende ruimtes. Ook hoe je met kleine handelingen in en om je huis energie en geld kunt besparen

ILLUSTRATIES

Situaties

De huisstijl van Lefier heeft veel kleuren en de wens was om bewoners een gezicht te geven, character design dus. Wij hebben een nieuwe stijl ontwikkeld van waaruit gewerkt gaat worden.