Veelgestelde vragen

Wat is een Explanimation?

Een explanimation is simpel gezegd een uitleg animatie. Een korte, vaak 1 tot 2 minuten durende, tekenfilm waarin complexe informatie eenvoudig wordt uitgelegd. Beeld en geluid ondersteunen elkaar waardoor de kijker meer informatie opneemt. Deze combinatie werkt zeer effectief bij informatieoverdracht.

Waarom zou ik een Explanimation willen laten maken?

Goede vraag! Een Explanimation is een stuk tijdlozer dan bijvoorbeeld video. Je kunt alles laten zien wat je wilt zonder gedoe met locaties, acteurs, licht, geluid, etc. En vanwege het neutrale karakter spreek je meer mensen aan. Daarnaast kun je alle elementen in eigen huisstijl laten maken waarmee je als het ware een bewegend visitekaartje bezit! Een Explanimation helpt jouw verhaal, dienst of product in korte tijd uit te leggen. Zo maak je nóg effectiever gebruik van je tijd en die van je klant. Als één beeld meer zegt dan duizend woorden, kun je nagaan wat je in een minuut allemaal kunt vertellen!

Lees meer

Waar kan ik een Explanimation voor gebruiken?

Gebruik je explanimation als kennismaking op je website. Zet je uitleg animatie op de televisieschermen in je wachtkamer of beursstand. Stuur je animatie naar potentiële klanten via de mail, social media of gebruik het tijdens een presentatie.

Lees meer

Wat kost een Explanimation?

De Explanimates leveren maatwerk, de prijs is dan ook afhankelijk van het volgende:

  • Tijdsduur van de Explanimation
    Standaard tijd = 60 seconden. 15 sec korter levert korting op!
  • Illustratiestijl; BASIC, PRO of CUSTOM
  • Audio; Voice-over, Achtergrondmuziek en/of Geluiden.

Explanimates beschikt over een team professionals, samen streven wij ernaar de prijzen laag te houden. Een afspraak maken kost niets! Zodra je jouw wensen en doelstellingen aan ons hebt uitgelegd kunnen wij direct meer duidelijkheid geven en adviseren welk pakket geschikt is om jouw verhaal, product of service te promoten met een Explanimation.

Vraag offerte aan

Hoe gaan de Explanimates te werk?

Allereerst maken we een afspraak om je wensen, doelstellingen, doelgroep(en) en het beschikbare budget in kaart te brengen. Hiermee stellen we een pakket samen met bijpassende offerte. Zodra we een akkoord hebben, schrijven we gezamenlijk een script. Na akkoord op het script maken we een storyboard. In deze ‘strip’ leggen we de beeldvolgorde vast. Zo krijg je een idee hoe je Explanimation er uit komt te zien. Na akkoord op het storyboard worden alle beelden op het storyboard uitgewerkt en digitaal geanimeerd. De eerste versie van je explanimation wordt aangeleverd met voice-over. Eventuele feedback wordt verwerkt. Achtergrondmuziek en ondersteunende geluiden zorgen er vervolgens voor dat de Explanimation tot leven komt. Et voila, je Explanimation is klaar!

Lees meer

Waar zijn de Explanimates gevestigd?

Sylvia (de illustrator) werkt in Amsterdam en Iris (de animator) en Gijs (de sounddesigner) werken in Groningen. We werken op afstand samen. Iris begeleidt vanuit Groningen ieder project van begin tot einde, onafhankelijk van de locatie. Ons bezoekadres is in Groningen, mocht je graag eens bij ons langs willen komen. Wil je liever in jouw omgeving afspreken? Geen probleem, we komen graag bij je langs!

Wat is het verschil tussen de pakketten?

Op basis van de meest voorkomende wensen hebben we drie pakketten samengesteld. Binnen die pakketten mag je zoveel schuiven als je wilt voor jouw perfecte pakket.

BASIC is een pictogram-achtige stijl die we door middel van een aantal kleurveranderingen snel kunnen laten aansluiten op jouw huisstijl. Daarnaast krijg je de keuze uit twee soorten achtergrondmuziek en voice-over stemmen uit onze eigen audio-bibliotheek. Zo heb je binnen twee weken een heldere animatie.

PRO heeft iets meer detail in de illustraties dan Basic. We kunnen de kleuren aanpassen aan jouw huisstijl én een aantal details zoals bijvoorbeeld het haar of kleding van de figuren. Ook krijg je keuze uit vier soorten achtergrondmuziek en voice-over stemmen. Je animatie wordt afgemaakt met ondersteunende geluiden. Binnen drie weken heb je een professionele Explanimation.

CUSTOM is compleet op maat gemaakt. De illustraties worden speciaal voor jou gemaakt. Je hebt de vrije hand in de keuze van een voice-over stem. En zelfs de achtergrondmuziek en ondersteunende geluiden worden op maat gecomponeerd. Binnen vier weken heb je een compleet eigen Explanimation op maat.

Wat is de levertijd van een Explanimation?

De levertijd varieert per pakket en wensen.

Hoe lang mag een Explanimation duren?

Het is belangrijk dat een Explanimation niet te lang duurt. Anders bestaat het gevaar dat de kijker de aandacht verliest en jouw boodschap niet goed overkomt. Tussen de 30 en 60 seconden is een mooie lengte voor een Explanimation. De combinatie van beeld, tekst en geluid maakt het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek de juiste informatie te verschaffen.

Lees meer

Bezitten wij na aanschaf de rechten van de Explanimation?

Natuurlijk! Zodra de Explanimation klaar is, is het gebruiksrecht van de animatie van jou! Wel is het belangrijk om vooraf met ons af te spreken welke rechten je precies wilt afkopen en voor welke doeleinden de Explanimation gerealiseerd wordt; internet, radio, televisie etc. Je kunt de Explanimation daarna inzetten waar je maar wilt.

Hoe zit het met audiorechten?

Explanimates werkt enkel met audio professionals. Zo wordt alle muziek speciaal voor ons op maat gecomponeerd door Gijs. Ook hebben wij een gedegen voice-over bibliotheek met diverse mannen en vrouwen stemmen. De geluidseffecten en het juist afmixen van de audio verzorgen wij ook. Dit betekent dat wij de rechthebbenden zijn en we niet met (kostbare) derden als Buma Stemra in contact hoeven te treden.

Ik wil liever geen audio onder mijn Explanimation, kan dat?

Natuurlijk kan dat! Jouw verhaal kan ook prima met behulp van tekst, cijfers en figuren verteld worden. Audio zorgt er echter wel voor dat een Explanimation tot leven komt. Een Explanimation zonder geluid levert dus aan sfeer en overredingskracht in.

Ik wil graag zelf de voice-over aanleveren, mag dat?

Ja dat mag, maar dat raden wij zeker niet aan. Het stemgeluid, het tempo van spreken, de toonhoogte, de zinsopbouw en de intonatie bepalen voor een groot deel in welke mate de audio tot een luisteraar doordringt en wordt begrepen. Ook de gesproken taal, het gebruik van een mannen- of vrouwenstem of een eventueel dialect/accent bepalen sfeer. Aangezien wij met audio specialisten werken kunnen wij kwaliteit waarborgen. Mocht je om welke reden dan ook toch liever je eigen voice-over aanleveren, geef dit dan van tevoren aan.

Kan ik ook een Explanimation bestellen vanuit het buitenland?

Ja dat kan! De Explanimates komen (binnen Europa) graag bij je op bezoek voor een afspraak. Ook zijn wij erg behendig met communicatiemiddelen als Skype, Face-time en Life-chat. Afstand is dus geen enkel probleem bij ons.

Wat betekent Full HD?

Full HD (High Definitition) betekent dat het beeld 1920×1080 pixels bevat. Dit is momenteel het meest gangbare videoformaat en levert loeischerp beeld op. Dit ziet er dus ook mooi uit op groot scherm.

Met welke software werken de Explanimates?

Wij werken met de laatste programma’s van de Adobe Creative Cloud 2017. Onze favorieten zijn Illustrator en After Effects.